PODŁOGA W KUCHNI

Trwa­łość wykleiny i jej wygląd są uzależnione od twardości i równości podłoża. Wszelkie, nawet drobne nierów­ności od razu się uwidocznią, a po krótkim czasie ściera się w tych miejsęach powierzchnia wykleiny lub wręcz — robi się dziura. Dlatego warto dołożyć starań i wyrównać idealnie podłoże. Nawet bardzo cienka folia plastykowa — zupełnie nie podłogowa — zdaje doskonale egzamin, jeżeli została starannie przyklejo­na na równe podłoże. Znam przypadek, kiedy na po­dłogę wyklejoną uprzednio tzw. gumolitem, który trud­no utrzymać w porządku, naklejono za pomocą „lino- kitu” cienką folię galanteryjną,, odwracając ją bardziej błyszczącą stroną do wierzchu. Taką podłogę moż­na z łatwością zamiatać i zmywać, wygląda przy tym estetycznie i jest tfwała.Wszystkie te zabiegi, konieczne przy realizacji pra­widłowego urządzenia kuchni, wymagają sporo wysiłków i kosztów, ale opłacają się potem wielokrotnie w czasie ubytkowania.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Cześć, mam na imię Robert i prowadzę bloga na temat kuchni. Jeśli jesteś miłośnikiem tego tematu, zapraszam Cię z całego serca do lektury moich wpisów!
© Wszelkie prawa zastrzeżone